Επεισόδια μετά την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
Κοινωνία

Επεισόδια μετά την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κερατσίνι, μετά τη λήξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς επί της Γρ. Λαμπράκη και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, που χρησιμοποίησε ως οδοφράγματα.

Και επί της οδού Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη), τον δρόμο όπου έπεσε νεκρός πριν από τρία χρόνια ο 34χρονος μουσικός, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και έγραψε συνθήματα στα ρολά τράπεζας, ενώ προκάλεσε φθορές και σε κατάστημα.

Στη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Για «μικροένταση» και σταδιακή εκτόνωση της κατάστασης γύρω στις 9 το βράδυ έκανε λόγο η Αστυνομία, που μέχρι νωρίς το βράδυ δεν είχε προχωρήσει σε προσαγωγές.

Νωρίτερα, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Αργότερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε βουβή διαμαρτυρία στην οποία θα συμμετέχουν και οι γονείς του αδικοχαμένου μουσικού.

Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε πολλούς δρόμους γύρω από το μνημείο του Παύλου Φύσσα έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Αύριο, Κυριακή, στις 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία «Rap Monster Fest», στο Καστράκι -Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ).

Νωρίτερα το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι.

Σε δήλωσή του, ο γενικός γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε: «Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις άλλες εγκληματικές ενέργειες της Χ.Α., κατά συνδικαλιστών, κατά μεταναστών, είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι, όπως και όσοι τους καθοδήγησαν ιδεολογικά, πολιτικά, επιχειρησιακά σ΄ αυτές τις δολοφονίες και τις εγκληματικές πράξεις, είναι απαράδεκτο να μην έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χ.Α.».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες οι κυβερνήσεις και η σημερινή για τους 20 μήνες που κυβερνά, αλλά και η προηγούμενη για τους αντίστοιχους μήνες που κυβερνούσε, μετά από αυτά τα τραγικά επεισόδια».

«Αυτή τη στιγμή, αυτό που θέλουμε να δώσουμε ως μήνυμα, είναι ότι εξακολουθούν να είναι επίκαιρα τα λόγια του ποιητή Φώντα Λάδη, που τα έκανε τραγούδι ο Θάνος Μικρούτσικος “τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον”» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία από την Καμάρα που πέρασε από τις οδούς Εγνατία, Αντιγονιδών, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και επέστρεψε και πάλι στην Καμάρα.

Εκεί, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων επί της οδού Εγνατίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet