Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Κοινωνία

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, το απόγευμα του Σαββάτου, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που προγραμμάτιζαν τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «έπειτα από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο, όπου δόθηκαν διευκρινίσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ωρων απεργιών».

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς στη συνάντηση «ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία».

Οι ελεγκτές είχαν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, η Aegean και η Olympic Air την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα εκτελέσουν κανονικά το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος πτήσεων, ενώ τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου όλες οι πτήσεις θα εκτελεστούν κανονικά.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν και οι πτήσεις της αεροπορικής ιρλανδικής εταιρείας Ryanair από, προς και εντός Ελλάδος, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet