Βοτανικός: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τερματισμό της ρατσιστικής κατάληψης
Κοινωνία

Βοτανικός: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τερματισμό της ρατσιστικής κατάληψης

Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του χώρου στον Βοτανικό, που τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα ατόμων υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων και όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το τέμενος.

Η κατάληψη του χώρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Σε δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρεται ότι οι καταληψίες αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες», ενώ υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούσαν στοιχεία σε όποιον προσπαθούσε να προσεγγίσει τον χώρο.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Ορέστη Παναγιώτου, ο οποίος προσέγγισε τον χώρο για τις ανάγκες του φωτορεπορτάζ του Πρακτορείου, οι καταληψίες έκλεισαν τον χώρο με συρματοπλέγματα, είναι περίπου 15 άτομα, ενώ συστήνονται ως «Σύλλογος Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών».

«Ζήτησαν τα στοιχεία μου και μου είπαν ότι πρέπει να πάρω άδεια από τους ίδιους για να φωτογραφίσω τον χώρο (σ.σ. ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων)» ανέφερε ο Ορέστης Παναγιώτου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

2 Comments

  1. Καπάτσος Γιάννης

    Κάθε κατάληψη δημόσιου χώρου η και ιδιωτικού αποτελεί παράνομη ενέργεια. Ο δημοσιογράφος οφείλει να στηλιτεύει εξ ίσου όλες τις παρόμοιες ενέργειες και όχι επιλεκτικά και μονομερώς. Στο άρθρο σας υιοθετείτε μια φρασεολογία η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα δεν έχω δεί την ίδια ευαισθησία σε παράνομες καταλήψεις άλλων χώρων όπως πρόσφατα το ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών γνωστού Κηφισιώτη.
    Ο μόνος ρατσισμός στο άρθρο τούτο είναι αυτός κατά των Ελλήνων.

    1. ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

      Αγαπητέ κ. Καπάτσο, το άρθρο στο οποίο αναφέρεστε ανήκει στην ενότητα Επικαιρότητα, όπου δημοσιεύονται ειδήσεις σε συνεργασία με το in.gr. Επίσης, το θέμα των ευαισθησιών φαίνεται ξεκάθαρα από το σύνολο της αρθρογραφίας του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, που σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται ούτε εναντίον των Ελλήνων, ούτε εναντίον πολίτη οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet