H Επαναστατική Αυτοάμυνα πίσω από την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία
Κοινωνία

H Επαναστατική Αυτοάμυνα πίσω από την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Την ευθύνη για την προ ημερών επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας και για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ εναντίον της μεξικανικής πρεσβείας τα τέλη Αυγούστου ανέλαβε η Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα για ένα νέο διεθνές επαναστατικό κίνημα (ΟΕΑ), με ανάρτηση σε ιστότοπο εναλλακτικής πληροφόρησης.

Στη μακροσκελέστατη ανακοίνωση της οργάνωσης γίνεται παράλληλα αναφορά και σε μια «πρώτη ένοπλη παρέμβαση στις 25 Μάη 2014 ενάντια στο ΠΑΣΟΚ».

Γίνεται εκτενής ανάλυση στη βάση μελέτης από τις «τις ήττες του παρελθόντος» με στόχο ένα διεθνές επαναστατικό κίνημα, καταλήγοντας στο ότι «η κύρια αντίφαση που διέλυσε το επαναστατικό κύμα του 20ού αιώνα είναι ο κρατισμός».

«Στην Ελλάδα το επαναστατικό κίνημα πλήρωσε πολύ ακριβά τη κυριαρχία της κρατιστικής σχολής» αναφέρεται για να επιτεθεί εναντίον του ΚΚΕ, παραθέτοντας τις περιπτώσεις των Δεκεμβριανών του ΄44 και τον Εμφύλιο («για να περισώσει το κομματικό μηχανισμό. Για την επανάσταση ήταν πολύ αργά», όπως διατείνεται η οργάνωση), του Πολυτεχνείου («στον αντιδικτατορικό αγώνα το ΚΚΕ απουσίαζε. Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε αντιδραστική στάση»).

«Ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός μέρα με τη μέρα βαθαίνει τη δομική κρίση του συστήματος κυριαρχίας» σημειώνεται, για να ακολουθήσουν οι λόγοι για το «χτύπημα» της γαλλικής πρεσβείας: «Το γαλλικό κράτος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ληστρικού καπιταλιστικού πολέμου ενάντια στο πλανήτη. Προστατεύει τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τις επενδύσεις του στη Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή, με στρατιωτικές επεμβάσεις και κάθε είδους υποστήριξη σε αντεπαναστατικές δυνάμεις. Ο γαλλικός μιλιταρισμός είναι βασικός πυλώνας του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής πτέρυγας της Ε.Ε.

»Στη γαλλική επικράτεια χτυπάει το κοινωνικό κίνημα με στρατιωτικά μέσα εκεί που εκπονεί κερδοσκοπικά σχέδια καταστροφικά για το φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες[…] Με τα ίδια στρατιωτικά μέσα το γαλλικό κράτος προσπαθεί επί μήνες να εκκενώσει τη μεγάλη προσφυγική κοινότητα του Calais, δίπλα στα θαλάσσια σύνορα με τη Βρετανία, για να μεταφέρει τους κατοίκους της σε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Και ακολουθεί η περιγραφή δράσης στην εν λόγω επίθεση: «Απέναντι από τη γαλλική πρεσβεία την ώρα της επίθεσής μας ήταν παρκαρισμένη μια κλούβα των ΜΑΤ και ένα ασφαλίτικο. Ένας σκοπός της κλούβας στεκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο από το σημείο που σταματήσαμε για να ρίξουμε τη χειροβομβίδα, δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας. Δεν μπόρεσαν γιατί δεν μπορούσαν να εμποδίσουν την αποφασιστικότητά μας. Με αυτή την ένοπλη παρέμβαση στέλνουμε ένα μήνυμα στους εκμεταλλευόμενους και τους αποκλεισμένους όλης της γης: Το κράτος είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια».

Εν συνεχεία γίνεται λόγος για τον κρατούμενο Αμπνταλά, πρόσωπο-κλειδί όπως είχαν αναφέρει αστυνομικές πηγές στο «Βήμα»: «Η υποκρισία της αστικής δημοκρατίας ξεγυμνώνεται με το καθεστώς εξαίρεσης που επιφυλάσσει για τους αιχμάλωτους αγωνιστές. Ο Λιβανέζος αγωνιστής Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά βρίσκεται στις γαλλικές φυλακές από το 1984 μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια στο αμερικάνικο και στο ισραηλινό κράτος. Σύμφωνα με τους γαλλικούς νόμους, έπρεπε να αποφυλακιστεί από το 1999. Αλλά η κράτησή του Αμπνταλά παρατείνεται παράνομα επειδή παραμένει ένας αμετανόητος επαναστάτης».

Όσο για την επίθεση στη μεξικανική πρεσβεία αναφέρεται: «Το μεξικάνικο κράτος είναι μια τρανταχτή έκφραση του ολοκληρωτισμού με δημοκρατικό προσωπείο. Για έναν αιώνα εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση δυο πολιτικές κλίκες[…] Η ένοπλη παρέμβαση στο κτήριο της μεξικάνικης πρεσβείας στη πλατεία Κολωνακίου πραγματοποιήθηκε μια βδομάδα μετά την 20ή επέτειο της δολοφονίας του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου από τα ΕΚΑΜ. Οι νεκροί του κοινωνικού πολέμου εμπνέουν τους αγώνες μας».

Δεν παραλείπει να καταφερθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., για την οποία οι συγγραφείς της ανάρτησης εκτιμούν ότι συνεχίζει «την κατασταλτική πολιτική με τα ίδια τρομοκρατικά μέσα[…] Οι εκβιαστικές προσωρινές απαγωγές αγωνιστών από κλιμάκια της ασφάλειας συνεχίζονται. Ειδικά σε μέρες μεγάλων κινητοποιήσεων, όπως η επέτειος του Πολυτεχνείου, αυτές οι κρατικές απαγωγές γίνονται μαζικά».

«Οι σφαίρες που καρφώσαμε στα γραφεία του ΠαΣοΚ ήταν μια πρόγευση για τους εξουσιαστές. Όλοι οι λογαριασμοί της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης θα πληρωθούν» σημειώνεται, προσκαλώντας «στη συγκρότηση της πλατιάς ένοπλης κοινωνικής αντίστασης. Για να τσακίσουμε την τρομοκρατία και τη κυριαρχία των εκμεταλλευτών. Μια χειροβομβίδα για κάθε δακρυγόνο. Δυο σφαίρες για κάθε μπάτσο ή φασίστα που σηκώνει χέρι».

Για να καταλήξει με απειλές ενάντια σε αστυνομικούς: «Ο πολιτικός στόχος της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας ήταν ξεκάθαρος στις τρεις ένοπλες παρεμβάσεις που πραγματοποίησε. Επίθεση στη κρατική ολιγαρχία, στη δικτατορία του κεφαλαίου και στους ένοπλους φρουρούς τους.

»Η τακτική που επιλέγουμε αντιστοιχεί στο πολιτικό στόχο. Μέχρι τώρα πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις μέσα στο κέντρο της ντόπιας αστικής τάξης, σε σημεία που το κράτος έδειχνε μια πλαστή στρατιωτική υπεροχή. Χρησιμοποιήσαμε βασικά όπλα της μαζικής αυτοάμυνας. Δράσαμε δυο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ για να δείξουμε ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται. Σύντομα θα έρθει η ώρα τους».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet