Εκτονώθηκε η κατάσταση στη Μόρια, δύο νεκροί και καταστροφές
Κοινωνία

Εκτονώθηκε η κατάσταση στη Μόρια, δύο νεκροί και καταστροφές

Eκτονώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η ένταση στη Μόρια μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο πρόσφυγες -μια γιαγιά κουρδικής καταγωγής και το εγγονάκι της.

Από τη φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο και τα επεισόδια που ακολούθησαν σημειώθηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματισμοί. Δεκάδες, ωστόσο, πέρασαν τη νύχτα στο κρύο, καθώς μεγάλες είναι οι καταστροφές στον καταυλισμό από τη φωτιά.

Νεκροί είναι μία γυναίκα Κουρδικής καταγωγής 60 ετών και το εγγονάκι της -ένα αγοράκι 6 ετών-, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν η νύφη της 25 ετών και το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας -ένα αγοράκι 4 ετών.

Η 25χρονη τραυματίας φέρει εγκαύματα β’ και γ’ βαθμού και μαζί με το 4χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-27j στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι εκδηλώθηκε περίπου στις 22:00, όταν η γιαγιά είχε ανάψει γκαζάκι για να μαγειρέψει. Έξω από τη σκηνή ήταν η νύφη της με τα δύο παιδιά. Από την έκρηξη στο γκαζάκι και τη φωτιά που ξέσπασε έχασε τη ζωή της η 60χρονη και το 6χρονο εγγονάκι της. Η νύφη της και το δεύτερο παιδί τραυματίστηκαν.

Στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας που έσπευσε στον καταυλισμό. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ακόμη έξι πρόσφυγες.

Η Πυροσβεστική που έσπευσε επί τόπου με τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες έσβησε τη φωτιά λίγο αργότερα, περίπου στις 22:20, σε τρεις σκηνές και ένα κοντέινερ, όπου είχε επεκταθεί.

Δεκάδες πρόσφυγες πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», αγωνιώντας για την πορεία της υγείας των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet