Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, σε 24ωρη απεργία οι εμποροϋπάλληλοι
Κοινωνία

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, σε 24ωρη απεργία οι εμποροϋπάλληλοι

Ανοιχτά (11:00-18:00) θα είναι σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου εορταστικού ωραρίου.

Αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος κήρυξε 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αρχή της Ερμού στις 11 το πρωί.

Η 13η Δεκεμβρίου είναι μία από τις οκτώ Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται διότι όπως υποστηρίζουν, «το νομοθετικό πλαίσιο θα εξοντώσει τους εμποροϋπαλλήλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν συνεχόμενα, χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, «που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους».

«Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet