Ο καιρός… χριστουγεννιάτικα
Κοινωνία

Ο καιρός… χριστουγεννιάτικα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια, ενώ το πρωί της Παρασκευής η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 και τοπικά στα πελάγη βαθμιαία 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα δυτικά τους 18, στα κεντρικά τους 18 και στο Αιγαίο τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριο καιρό θα έχει η Αττική, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βοριάδες βαθμιαία 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 και βαθμιαία 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet