Ποδαρικό με χιόνια στο 2016
Κοινωνία

Ποδαρικό με χιόνια στο 2016

Μέχρι και σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να διατηρηθούν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες -στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου- αφού από την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση, με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.

Την Τρίτη

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και στο Ιόνιο τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, αλλά το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα βόρεια.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ στα βόρεια τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές ορχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονιά στα ορεινά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας από το βράδυ.

Άνεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet