Νεκροί και τραυματίες από σεισμό 6,8 βαθμών στην Ινδία
Κοινωνία

Νεκροί και τραυματίες από σεισμό 6,8 βαθμών στην Ινδία

Ισχυρή δόνηση 6,8 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα στην βορειοανατολική Ινδία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 100, με τον απολογισμό να αναμένεται να αυξηθεί.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο σεισμός, έντασης 6,8 βαθμών, είχε εστιακό βάθος 57χλμ. και το επίκεντρό του 29χλμ. δυτικά του Ίμφαλ, πρωτεύουσας της επαρχίας Μανιπούρ, στα σύνορα με τη Μιανμάρ.

Διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν εργάτες για τους οποίους υπάρχουν φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια ενός κτηρίου υπό κατασκευή. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων δεν είναι σαφής.

Κάτοικοι του Ίμφαλ δήλωσαν ότι ο κόσμος έφυγε από τα σπίτια του και πως οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί στην απομακρυσμένη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι είναι σε επαφή με τις Αρχές στα βορειοανατολικά. Συνεργεία διάσωσης από την Γκουβαχάτι, στη γειτονική Άσαμ, προσπαθούν να φθάσουν στην ‘Ιμφαλ.

Κάτοικοι του Μπανγκλαντές και του Νεπάλ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Ρανκούν της Μιανμάρ, περίπου 1.176χλμ. νότια, δήλωσαν κάτοικοι.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet