Τέσσερις μήνες μετά τις εγγραφές θα μάθουν για τη μετεγγραφή 9.710 φοιτητές
Κοινωνία

Τέσσερις μήνες μετά τις εγγραφές θα μάθουν για τη μετεγγραφή 9.710 φοιτητές

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, οι δικαιούχοι μετεγγραφών μεταξύ των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας θα μάθουν τελικά σε ποιο τμήμα θα φοιτήσουν!

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, θα έχει ανακοινωθεί ο πίνακας των μετεγγραφών από την κανονική διαδικασία (όχι των κατ΄ εξαίρεση).

Το υπουργείο Παιδείας, μετά την αποστολή των ΑΦΜ των αιτούντων μετεγγραφής στο υπουργείο Οικονομικών, ανέμενε απάντηση προκειμένου να προχωρήσει στην ανακοίνωση των ονομάτων των φοιτητών που εγκρίνεται η αίτηση μετεγγραφής.

Η προθεσμία αιτήσεων έληξε στις 16 Νοεμβρίου. Συνολικά κατατέθηκαν μέσω της σχετικής «ηλεκτρονικής» πλατφόρμας που έχει στηθεί στο υπουργείο Παιδείας 9.710 αιτήσεις φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή. Από αυτές, οι 7.830 στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν. Οι υπόλοιπες 1.980 αιτήσεις ελέγχθηκαν μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας καθώς δεν αφορούσαν σε οικονομικά κριτήρια των αιτούντων.

Τι θα γίνει μετά

Η διαδικασία στο επόμενο στάδιο ορίζει ότι ο υπουργός Παιδείας κυρώνει τον πίνακα με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών που οι επιτυχόντες δεσμεύτηκαν στην αίτησή τους να καταθέσουν προκειμένου να ελεγχθούν στα ΑΕΙ υποδοχής τους. Η απόφαση αυτή του υπουργού για την κύρωση του πίνακα των επιτυχόντων ανά σχολή ή τμήμα κοινοποιείται στη συνέχεια στις γραμματείες των σχολών/τμημάτων των ανωτάτων ιδρυμάτων και εντός πέντε ημερών από τη στιγμή που οι σχολές/τμήματα παραλάβουν τους πίνακες των δικαιούχων μετεγγραφής, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες που θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής θα καταθέσουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους στη γραμματεία του τμήματος υποδοχής τους όλα τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί με την αίτησή τους ότι θα υποβάλουν. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ εργάσιμες ημέρες.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet