Oι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα και κλείνουν τα Τέμπη
Κοινωνία

Oι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα και κλείνουν τα Τέμπη

«Τελεσίδικη» προθεσμία πέντε ημερών στην κυβέρνηση προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση δίνουν οι αγρότες στα μεγάλα μπλόκα της χώρας.

Σε 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι αγρότες, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης. Ταυτόχρονα βρίσκονται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας των αιτημάτων και των προτάσεών τους που προτίθενται να κοινοποιήσουν προς την κυβέρνηση.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν νέα πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Από τις 2 το μεσημέρι θα κλείσουν οι αγρότες στη Βοιωτία τον εθνικό δρόμο στο 110o χλμ., στο ύψος του Κάστρου, ενώ οι συνάδελφοί τους στο 90ό χλμ. θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό για τον ίδιο χρόνο. Ανάλογοι αποκλεισμοί αποφασίστηκαν και για το βράδυ, χωρίς να έχει καθοριστεί η ώρα έναρξής τους.

Στο τελωνείο των Κήπων τα τρακτέρ μπλοκάρουν μόνο τη διέλευση των φορτηγών.

Στα επτά μπλόκα της Φθιώτιδας η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας θα κλείσει σε τουλάχιστον δύο σημεία: Στο 140ό χλμ. στο ύψος της Αταλάντης και στο 210ο χλμ., στο ύψος της Ανθήλης. Ο πρώτος αποκλεισμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών ο δρόμος θα κλείσει σε δύο σημεία: στο ύψος της Αμφίκλειας και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία. Ακόμα, ο δρόμος Λαμίας – Δομοκού θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι για δύο ώρες, τόσο στην πόλη του Δομοκού όσο και στο 43ο χιλιόμετρο στην περιοχή Δρούγου.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των επιτροπών των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου και συγκεκριμένα των Νομών Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και Κορινθίας.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας αποφασίζουν για μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς των οδικών δικτύων, ενώ την Πέμπτη σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet