Πολυήμερο αποκλεισμό στα διόδια Μαλγάρων εξετάζουν οι αγρότες
Κοινωνία

Πολυήμερο αποκλεισμό στα διόδια Μαλγάρων εξετάζουν οι αγρότες

Σε πεντάωρο αποκλεισμό των διοδίων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες από τις 16:00 το απόγευμα, ενώ σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο πολυήμερου αποκλεισμού.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου Αχιλλέας Καμπούρης εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να φύγουμε από τους δρόμους».

Άνοιξε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία μετά τον τετραήμερο αποκλεισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες αποφάσισαν στην πολύωρη συνάντηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην Κατερίνη, τον 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ομάδα αγροτών, μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής κινητοποίησης και της πορείας στο κέντρο της Σπάρτης, έφυγαν από το πάρκο του ΟΤΕ και κατέλαβαν προσωρινά την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της πόλης, αποκόπτοντας την κυκλοφορία στην εθνική οδό Σπάρτης-Τρίπολης.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου πενήντα τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και περίπου διακόσια άτομα, ενώ και από τις δύο πλευρές της γέφυρας υπάρχουν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Οι αγρότες έχουν δηλώσει ότι η κατάληψη είναι συμβολική.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον κόμβο Καρδίτσας, στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας, καθώς έληξε ο τρίωρος αποκλεισμός από τους αγρότες. Για τον χαρακτήρα των αυριανών κινητοποιήσεων το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Παύλος Σπυρόπουλος, ανέφερε πως θα αποφασιστεί το βράδυ της Πέμπτης σε συνέλευση των αγροτών.

Στον κόμβο της περιοχής Γιόφυρο, βασικό σημείο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, βρίσκονται οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο ενάντια στο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Οι αγρότες, ύστερα από τη διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, μετέφεραν την κινητοποίησή τους στο Γιόφυρο όπου με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό.

Στον κόμβο επίσης έχουν μεταβεί και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το δημόσιο, τους δήμους κ.α., που μετείχαν νωρίτερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τον ΒΟΑΚ και στα δύο ρεύματα, ενώ έχουν κάψει ελαστικά αυτοκίνητων, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη μπλόκο στήθηκε από αγρότες στην περιοχή της γέφυρας της Αλικαρνασσού.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet