Έτοιμοι για τη διήμερη πολιορκία της Αθήνας οι αγρότες
Κοινωνία

Έτοιμοι για τη διήμερη πολιορκία της Αθήνας οι αγρότες

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης και της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι αγρότες αναμένεται να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα φτάσουν στον Πειραιά τα πλοία από την Κρήτη και σταδιακά ανάλογα και με τον σχεδιασμό που θα κάνει η Αστυνομία για τα σημεία στα οποία θα ακινητοποιούνται τα λεωφορεία με τους αγρότες θα φτάνουν στο Σύνταγμα και οι υπόλοιποι.

Οι αγρότες δήλωσαν απογοητευμένοι από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Περιμέναμε περισσότερα. Μας έχει μπερδέψει και ενώ θέλουμε να πάμε σε διάλογο, βλέπουμε ότι εμμένει στη σκληρή γραμμή του» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παναγιώτης Καλογιάννης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο των Τεμπών.

Πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, ως νέος άνθρωπος, θα πάρει επάνω του το αγροτικό ζήτημα και θα δώσει λύση, έστω και στο παρά πέντε, για τον απεγκλωβισμό του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου».

Ο κ. Καλογιάννης είπε ακόμη ότι και μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα, οι αγρότες προτίθενται να ανοίξουν διάλογο, αλλά θα προηγηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, σε ένδειξη σεβασμού -όπως λένε- στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Για «προεκλογική ομιλία» έκανε λόγο ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης. «Περιμέναμε κάτι πιο ουσιώδες και όχι μια προεκλογική ομιλία. Ο πρωθυπουργός έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και τα έβαλε με όλους, ακόμα και με τα κανάλια» δήλωσε ο κ. Καμπούρης και κοινοποίησε πως κατόπιν αυτού, οι αγρότες των Μαλγάρων θα κατέβουν στην Αθήνα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, «έως ότου αποσυρθούν τα ασφαλιστικό και φορολογικό».

«Ασαφή» χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, σημειώνοντας ωστόσο: «Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας εδώ και έναν μήνα. Αν προσκληθούμε να συζητήσουμε επ΄ αυτών, θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, ακόμα και αν δεν αποσύρει τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet