Ακυρώθηκε η μετακίνηση του Μ. Σφακιανάκη
Κοινωνία

Ακυρώθηκε η μετακίνηση του Μ. Σφακιανάκη

Προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέβαλε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης. Ζητεί την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η προσφυγή έγινε δεκτή. «Έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Στη θέση για την οποία προοριζόταν τοποθετήθηκε ο κ. Αχιλλέας Σκανδάλης.

Στη Βουλή, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Σφακιανάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι τις ικανότητες κάποιων στις δημόσιες σχέσεις και στον χρόνο που διαθέτουν στα μέσα ενημέρωσης». 

Η δήλωση Τόσκα προκάλεσε την αντίδραση του ερωτώντος βουλευτή, που αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Σφακιανάκη στην ελληνική κοινωνία, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια «με αγωνία έστησε αυτό το σύστημα δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά για εσάς πλέον δεν προσέφερε».

«Είναι κάτι ακατάληπτο. Είναι ανοσιούργημα» συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην «καθαίρεση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έγινε πριν συμπληρώσει τη θητεία του (τον Απρίλιο)».

«Προχωρήσατε στην απομάκρυνση των εντίμων» τόνισε ο κ. Κυριαζίδης, λέγοντας στον κ. Τόσκα ότι «αν ακολουθείτε αυτά που λέγονται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δίνετε το δείγμα και το μήνυμα για το πώς λειτουργούν τα Σώματα Ασφαλείας».

«Κάντε μια προκήρυξη να προσλάβετε ανθρώπους από τα Εξάρχεια που ξέρουν και καλύτερα τα πράγματα» είπε δηκτικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet