Πρόσκληση προς όλα τα μπλόκα αγροτών απευθύνει ο πρωθυπουργός
Κοινωνία

Πρόσκληση προς όλα τα μπλόκα αγροτών απευθύνει ο πρωθυπουργός

Υπό την ανησυχία της ενδεχόμενης κατάρρευσης του διαλόγου με τους αγρότες, η κυβέρνηση απηύθυνε νέα πρόσκληση προς όλα τα μπλόκα να συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα.

Εμπλοκή έχει σημειωθεί ως προς την εκπροσώπηση των Τεμπών στο ραντεβού της Δευτέρας, ενώ εκπρόσωποι 69 μπλόκων στη Νίκαια αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη.

Μετά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, το βράδυ της Κυριακής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει σε διάλογο τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων εδώ και έναν μήνα και πως η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα.

Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες ορίζουν τους εκπροσώπους τους και απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση προς όλα τα μπλόκα για τη συνάντηση της Δευτέρας.

«Ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και έναν μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2/2016.

»Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση» επισήμανε η κ. Γεροβασίλη

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αντικείμενο την οριστικοποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης προς τους αγρότες, ωστόσο σήμανε «συναγερμός» από τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι αγρότες των Τεμπών σχετικά με την εκπροσώπησή τους στη συνάντηση της Δευτέρας.

Έτσι, ουσιαστικά το Μέγαρο Μαξίμου διαμήνυσε προς τους αγρότες που ενδιαφέρονται να έρθουν σε πραγματικό διάλογο με την κυβέρνηση να εγκαταλείψουν τα προσχήματα και να συμμετάσχουν στη συνάντηση της Δευτέρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει άλλο ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα στις 11:30.

Η εμπλοκή από τα Τέμπη

Οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη σύνθεση της ομάδας των αγροτών που θα δουν τον πρωθυπουργό, καθώς οι ίδιοι επιθυμούν να είναι μόνο εκπρόσωποι μπλόκων που βρίσκονται στους δρόμους. Προειδοποίησαν, δε, ότι δεν αποκλείεται να μην λάβουν μέρος στη συνάντηση της Δευτέρας.

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης.

Η τελική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη στη συνάντηση της Δευτέρας λαμβάνεται το βράδυ της Κυριακής από την τριμελή επιτροπή της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μικροθηβών που συνεδριάζει σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση θα ληφθεί σε πλήρη συνεργασία με εκπροσώπους άλλων μπλόκων.

Η τριμελής επιτροπή των Μικροθηβών προτίθεται να μη συμμετάσχει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να αποχωρήσει εφόσον κληθεί να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με εκπροσώπους που δεν ανήκουν σε μπλόκα και στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, ομόφωνη απόφαση να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη έβγαλε η σύσκεψη της Νίκαιας, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε ότι οι αγρότες που συνεδρίασαν στη Νίκαια δεν έχουν τα ίδια αιτήματα με εκείνους που πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, γι΄ αυτό και ζητείται ξεχωριστή συνάντηση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, εκτός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, έχουν οριστικοποιηθεί και ραντεβού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet