“Βούλιαξαν” στη λάσπη οι πρόσφυγες στην Ειδομένη
Κοινωνία

“Βούλιαξαν” στη λάσπη οι πρόσφυγες στην Ειδομένη

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, με τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί, και οι οποίοι ξεπερνούν τους 12.500, να πρέπει να επιβιώσουν υπό τραγικές συνθήκες, εκτεθειμένοι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το βράδυ της Πέμπτης η βροχόπτωση μετέτρεψε σε λασπότοπο τον καταυλισμό και όσοι δεν έχουν σκηνές, περίπου 1.600 άτομα, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο κρύο και τις λάσπες.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν και οι περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας, που έψαχναν με κάθε τρόπο να βρουν καταφύγιο κάτω από τέντες και εισόδους πολυκατοικιών για να προστατευθούν από την κακοκαιρία.

Την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει ακόμη έναν χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, υπό τη ρητή προϋπόθεση να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας, εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Σκάι.

Στη χώρα υπολογίζεται ότι συνολικά βρίσκονται πάνω από 31.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Tο πρωί της Παρασκευής κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει τρεις επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων, στους οποίους βρίσκονται περίπου 2.500 άτομα.

Στην πύλη Ε2 αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μετακινούμενα προκάτ σπίτια προκειμένου να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων, υπό την εποπτεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, που ήδη έχει διαθέσει με δικά του έξοδα εθελοντές γιατρούς επί 24ωρου βάσεως.

Επίσης, κινητές ιατρικές μονάδες βρίσκονται ήδη από το Χαμόγελο του Παιδιού και τους Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν και αυτές ιατρική φροντίδα. Σύμφωνα με μέλος εθελοντικής οργάνωσης τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά που έχoυν υποστεί ιώσεις της εποχής και είναι ταλαιπωρημένα.

Πηγή: in.gr/με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet