«Βουλιάζει» ο Πειραιάς από σκηνές, πρόσφυγες και μετανάστες
Κοινωνία

«Βουλιάζει» ο Πειραιάς από σκηνές, πρόσφυγες και μετανάστες

Ασφυκτικά γεμάτοι είναι οι χώροι που έχει παραχωρήσει ο ΟΛΠ για την προσωρινή διαμονή προσφύγων και μεταναστών, που φτάνουν καθημερινά από τα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά, κι έτσι τα τελευταία 24ωρα έχουν αρχίσει να στήνονται και σκηνές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ώς χθες Τετάρτη φιλοξενούνταν στους χώρους του ΟΛΠ τουλάχιστον 3.280 μετανάστες, ενώ ακόμα 455 άνθρωποι έφτασαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης από Λέσβο και Χίο με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1. Το πλοίο παρέλαβε 398 άτομα από τη Λέσβο και 57 από τη Χίο.

Στις 09:40 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 307 μετανάστες και πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα.

Το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος», μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες από Καβάλα, Χίο, Λέσβο και Σάμο. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσους μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρει.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει στον ορισμό και άλλων λιμανιών προκειμένου να κατευθύνονται οι προσφυγικές ροές από τα νησιά, αλλά και να οριστούν νέοι χώροι διαμονής προσφύγων στο Λεκανοπέδιο, ώστε να μη δημιουργηθούν συνθήκες μόνιμης διαμονής στον χώρο του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των δημάρχων του Λεκανοπεδίου, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet