Είκοσι λεωφορεία στην Ειδομένη για τη μεταφορά προσφύγων
Κοινωνία

Είκοσι λεωφορεία στην Ειδομένη για τη μεταφορά προσφύγων

Είκοσι λεωφορεία βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής στην Ειδομένη με σκοπό να μεταφέρουν όσους πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν, σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα αναχώρησε για τη Βέροια το πρώτο από αυτά τα λεωφορεία.

Ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που έφευγαν.

Μια ακόμη ομάδα προσφύγων ενημερώνεται αυτή την ώρα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ειδομένη, Μάρκο Μπουόνο, έχουν καταγραφεί 400 άτομα, στην συντριπτική τους πλειονότητα Σύριοι.

Μία νεαρή Σύρια, η Ντόχα, η οποία βρίσκεται εδώ και 39 ημέρες στην Ειδομένη, δήλωσε ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν καταστεί ανυπόφορες και θέλει να δώσει την ευκαιρία στο παιδί της να ζήσει καλύτερα για όσο διάστημα χρειαστεί να περιμένουν στην Ελλάδα έως ότου μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία για τις προσφυγικές ροές, 49.560 πρόσφυγες παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στην ελληνική επικράτεια, ενώ ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, στον καταυλισμό της Ειδομένης, διαμένουν 12.000 άνθρωποι.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet