Εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη
Κοινωνία

Εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

«Καζάνι» που βράζει θυμίζει η Ειδομένη με χιλιάδες πρόσφυγες να συνεχίζουν τις επεισοδιακές διαμαρτυρίες για τα κλειστά σύνορα.

Περίπου 30 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, έχουν κλείσει την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων στο ύψος της Ειδομένης βγαίνοντας απροειδοποίητα στον δρόμο, ενώ έχουν στήσει και μια σκηνή.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι πρόσφυγες λένε είναι ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν εάν δεν ανοίξουν τα σύνορα.

Η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή για 17η μέρα, ενώ για τρίτη μέρα παραμένει κλειστή η Εθνική οδός και στο ύψος του Πολυκάστρου, από πρόσφυγες που διανυκτερεύουν στο σημείο.

Οι άθλιες συνθήκες και η έλλειψη φαγητού οδηγούν τους πρόσφυγες σε λεηλασίες. Χθες, Κυριακή, ομάδα προσφύγων εισέβαλε στην αποθήκη που βρίσκεται στο χωριό, όπου φυλάσσονται τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, και κατέστρεψαν τα πάντα.

Όπως κατήγγειλε γυναίκα της οποίας το σπίτι βρίσκεται δίπλα στην αποθήκη, την απείλησαν με μαχαίρι.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταγγελίες των προσφύγων για αλλοιωμένα τρόφιμα. Σήμερα η καταγγελία αφορούσε σε χαλασμένα σάντουιτς με λαχανικά. Διαμαρτυρήθηκαν γι΄ αυτό χθες έξω από τα ιατρεία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Σήμερα, πάντως, έγινε κανονικά και χωρίς προβλήματα η διανομή του φαγητού από την PRAKSIS και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν την ευθύνη των προμηθειών και η PRAKSIS της διανομής του φαγητού στους πρόσφυγες, στην Ειδομένη.

Στο νοσοκομείο του Κιλκίς οι εργαζόμενοι ζητούν αυξημένη προστασία καθώς, όπως έκαναν σήμερα γνωστό, πριν από μια εβδομάδα, Μαροκινός που μεταφέρθηκε σε κατάσταση μέθης στο νοσοκομείο επιτέθηκε και ξυλοκόπησε έναν νοσηλευτή.

Το πρωί επισκέφθηκε την Ειδομένη ο Τούρκος πρόξενος της Θεσσαλονίκης θέλοντας να δει την κατάσταση στον καταυλισμό κατά την πρώτη μέρα της επαναπροώθησης προσφύγων στη χώρα του.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet