ΕΔΕ για την “αψυχολόγητη” επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους της Χίου
Κοινωνία

ΕΔΕ για την “αψυχολόγητη” επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους της Χίου

Τη διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ομάδα κατοίκων της Χίου από ΜΑΤ διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη μεταφορά προσφύγων στο κτήριο του πρώην βυρσοδεψείου Ζαφειράκη.

Ολιγομελής ομάδα κατοίκων της οδού Καλουτά, στην περιοχή Ταμπάκικα, συγκεντρώθηκε στην είσοδο του χώρου στάθμευσης για να εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση των προσφύγων εκεί.

Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, άνδρες των ΜΑΤ, αφού πλησίασαν τους κατοίκους, άρχισαν να τους χτυπούν βίαια με γκλομπ και να ρίχνουν κάποιους από αυτούς στο έδαφος.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Για «απαράδεκτη και αψυχολόγητη» επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους των Ταμπάκικων έκανε λόγο ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Την καταδίκασε και ζήτησε να επιδειχθεί ψυχραιμία από όλους, ευελπιστώντας ότι «στα προσεχή 24ωρα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί». Εξέφρασε δε την άποψη ότι «το πρόγραμμα, όπως έχει αποφασιστεί βάσει της συμφωνίας, θα εφαρμοστεί».

Την «αναίτια», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση των ΜΑΤ κατά κατοίκων της περιοχής Ταμπάκικα καταδίκασε και ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς. Απέδωσε το περιστατικό στη γενικότερη έλλειψη συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης σε όσα συμβαίνουν στη Χίο τις τελευταίες ημέρες και κατήγγειλε ότι «δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet