24ωρη απεργία στα ΜΜΕ – Πέμπτη 7 Απριλίου 2016
Κοινωνία

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ – Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου για την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα μεταδίδουμε ειδήσεις από τις 06.00π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00π.μ. της Παρασκευής 8 Απριλίου 2016.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ σχετικά με την 24ωρη απεργία.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 (συγκέντρωση 11.00 π.μ. – Πλ. Κλαυθμώνος)

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, σε συντονισμό με τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ & ΕΠΗΕΑ, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Η απεργία αφορά στους δημοσιογράφους και στους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:

  • Σε όλα  τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, απεργούμε απέναντι στα μνημόνια που:

  • φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία
  • ανατρέπουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα
  • διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

  • Την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.
  • Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Τα Δ.Σ. των ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ καλούν όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 7/4/2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet