Οι πρώτες πυρκαγιές της νέας χρονιάς ξεκίνησαν από την Κρήτη
Κοινωνία

Οι πρώτες πυρκαγιές της νέας χρονιάς ξεκίνησαν από την Κρήτη

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής δασική έκταση στον Σελάκανο Ιεράπετρας Λασιθίου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε στις 12:49, και έσπευσε στο σημείο με επτά οχήματα, 18 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, από τη φωτιά δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα και στο Ρέθυμνο, σε δύσβατο σημείο στα Λουτρά, κοντά στο Αρκάδι. Μέχρι να τεθεί τελικά υπό μερικό έλεγχο, κατέκαψε 30 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Την ίδια ώρα, εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το σχέδιο δράσεών της για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο του 2016.

Σε αυτό δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την εμπλοκή των φορέων σε έργα, δράσεις και μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.

Επίσης, προσδιορίζονται οι κύριες δράσεις κατά αρμοδιότητα των εμπλεκομένων φορέων που συνδέονται με τη λήψη μέτρων αυξημένης ετοιμότητας, την υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος στο έργο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών τους, στο πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet