Τρία παιδιά με τραύματα από σφαίρες καουτσούκ στην Ειδομένη
Κοινωνία

Τρία παιδιά με τραύματα από σφαίρες καουτσούκ στην Ειδομένη

Τρία παιδιά κάτω των 10 ετών με τραύματα στο κεφάλι από σφαίρες καουτσούκ περιέθαλψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Ειδομένη.

Συνολικά, τραυματίστηκαν ή είχαν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών περισσότεροι από 300 πρόσφυγες.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο twitter ότι περιέθαλψαν τρία παιδιά κάτω των 10 ετών με τραύματα στο κεφάλι από πλαστικές σφαίρες, καθώς και έγκυες γυναίκες και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα. Τουλάχιστον επτά πρόσφυγες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Εν τω μεταξύ, αιχμές για τη στάση των Ελλήνων αστυνομικών στη διάρκεια των επεισοδίων στην Ειδομένη άφησε το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ. Σε εκτενή ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πρόσφυγες επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίζοντας 14 αστυνομικούς και εννέα στρατιώτες και προκαλώντας ζημιές σε τρία αστυνομικά και σε πέντε στρατιωτικά οχήματα.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο» στο έδαφος της ΠΓΔΜ και αφήνει αιχμές για την στάση των Ελλήνων αστυνομικών, σημειώνοντας:

«Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στη συνοριακή γραμμή».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet