Γ. Μουζάλας: Σημαντικές οι ΜΚΟ, αλλά υπάρχει και σκάρτο υλικό
Κοινωνία

Γ. Μουζάλας: Σημαντικές οι ΜΚΟ, αλλά υπάρχει και σκάρτο υλικό

Τη διαβεβαίωση ότι θα μπει τάξη στην Ειδομένη έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της Ν.Δ..

«Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να ωριμάσει η απελπισία και να δώσουμε μορφή στο χάος» τόνισε ο κ. Μουζάλας ενώ τόνισε, ότι σχεδιασμός γίνεται σε διεθνές επίπεδο με τις αστυνομίες και τις υπηρεσίες μετανάστευσης των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, «ώστε να μην έχουμε αιματοχυσίες που δεν βοηθούν κανένα».

Σημείωσε ότι, μέσα σε 31 μέρες δημιουργήθηκαν 35.000 θέσεις φιλοξενίας και σύντομα θα δημιουργηθούν άλλες 20.000 θέσεις φιλοξενίας.

Από 35 έως 40 καταυλισμούς θα οδηγηθούμε σε 15 έως 20, είπε ο κ. Μουζάλας και διευκρίνισε ότι θα καταγραφούν όλοι οι φιλοξενούμενοι και ο καθένας θα πάρει το νομικό καθεστώς που δικαιούται.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης είπε ότι «θα ανοίγει και θα κλείνει αλλά κάποια στιγμή θα ανοίξει οριστικά», ενώ ανέφερε ως παράδειγμα το Καλαί που αποτελεί την κύρια εμπορική σύνδεση της Αγγλίας με τη Γαλλία και το οποίο «για 7 χρόνια άνοιγε και έκλεινε».

Αναφερόμενος στο θέμα των ΜΚΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Επιτροπής είπε ότι ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο στην Ελλάδα, αναγνώρισε όμως ότι «υπάρχει σκάρτο υλικό το οποίο δεν βοηθάει ή βοηθάει εκ του πονηρού».

Πρόσθεσε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργείται πλήρες αρχείο καταγραφής των οργανώσεων αυτών.

Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότησή τους είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να δοθούν τα χρήματα της Ε.Ε. στο ελληνικό κράτος, αλλά για τεχνικούς λόγους αυτό δεν έγινε εφικτό.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα τα χρήματα θα δοθούν μόνο σε οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένες ΜΚΟ ενώ συμφωνήθηκε το 50% προσλήψεων και το 60% των αγορών για προμήθειες να γίνουν από την Ελλάδα.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet