Μήνυση κατά Τόσκα με καταγγελίες-σοκ για τις συνθήκες στην Ειδομένη
Κοινωνία

Μήνυση κατά Τόσκα με καταγγελίες-σοκ για τις συνθήκες στην Ειδομένη

Συγκλονίζουν οι περιγραφές της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης και πέντε κατοίκων του χωριού για τα όσα συμβαίνουν στον καταυλισμό σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κατά του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για εφιαλτικές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά και για συνεχείς φθορές και βανδαλισμούς στο χωριό, σύμφωνα με το Έθνος.

Σε κάποιο σημείο οι μηνυτές αναφέρουν ότι ένας πρόσφυγας «περιφερόταν στον καταυλισμό με το αριστερό του μάτι μέσα σε μπουκαλάκι με ορό(!), διότι του βγήκε ξαφνικά, όπως μας είπαν οι συγκάτοικοί του, από μία σπάνια ασθένεια και έψαχνε να βρει χρήματα να πάει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο να του το βάλουν, γιατί το νοσοκομείο δεν είχε γιατρό με αυτή την ειδικότητα».

Η πρόεδρος και οι πέντε κάτοικοι καταγγέλουν πλήρη απουσία κρατικού ελέγχου στον καταυλισμό, ενώ καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Τόσκα ότι δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή «ξέφραγο αμπέλι» και «άτυπος χώρος ανομίας».

Οι μηνυτές ισχυρίζονται, επίσης, ότι καθημερινά προκαλούνται φθορές και βανδαλισμοί σε σπίτια του χωριού και σε δημόσιες υποδομές, «αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς κανέναν έλεγχο εισέρχονται στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet