Μηδενικοί ή ελάχιστοι οι μόνιμοι διορισμοί τη νέα σχολική χρονιά
Κοινωνία

Μηδενικοί ή ελάχιστοι οι μόνιμοι διορισμοί τη νέα σχολική χρονιά

Μηδενικοί ή ελάχιστοι θα είναι οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στο Mega, τόνισε ότι φέτος θα γίνει μικρός αριθμός μόνιμων διορισμών, επικαλούμενος ότι χρειάζεται σύστημα ΑΣΕΠ, που πλέον δεν προλαβαίνει να οργανωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Υπογράμμισε ότι το υπουργείο του δίνει αυτή την περίοδο τη «μάχη» για τα κενά, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ.) και την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών, ώστε τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», την περασμένη Παρασκευή ο Νίκος Φίλης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τη νέα χρονιά θα διοριστούν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί από δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκπροσώπων των Παρεμβάσεων, μιας από τις παρατάξεις στο προεδρείο της ΟΛΜΕ, ο υπουργός τούς είπε ότι με αυτά τα δεδομένα «υπάρχει πολύς χρόνος για να συζητήσουμε επί του τρόπου διορισμού με ένα μεικτό σύστημα που δεν θα αποκλείει τους αναπληρωτές που δουλεύουν δεκαετίες, αλλά και όσους είναι νέοι και δεν διαθέτουν αξιολόγηση από διαγωνισμό ΑΣΕΠ».

Ο υπουργός, δε, δεσμεύτηκε ότι ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκε φέτος (πάνω από 23.000) θα είναι τουλάχιστον ο ίδιος τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «Νέων»

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet