Περιμένουν να «μιλήσει» το αυτοκίνητο του Π. Μαυρίκου
Κοινωνία

Περιμένουν να «μιλήσει» το αυτοκίνητο του Π. Μαυρίκου

Επιβεβαιώθηκε από την εξέταση DNA ότι η απανθρακωμένη σορός που ανασύρθηκε από την Porsche Cayenne ανήκει στον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο. Την εξέταση διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Τς επόμενες μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν ότι ο εκδότης έχασε τη ζωή του από τη φωτιά, δηλαδή κάηκε ζωντανός και απανθρακώθηκε πλήρως.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η μητέρα του 42χρονου κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες ημέρες ο γιος της παραπονιόταν για αδιαθεσία του και χαμηλή πίεση.

Στο μεταξύ, μήνυση κατ΄ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση υπέβαλε η οικογένεια του Παναγιώτη Μαυρίκου. Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου, όπως εξήγησε, να έχει πρόσβαση στη δικογραφία και, κυρίως, να οριστούν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι που θα ερευνήσουν την υπόθεση.

«Σήμερα, δικηγόρος του δικηγορικού μας γραφείου συνόδευσε τη σύζυγο του αείμνηστου Παναγιώτη Μαυρίκου στο Τμήμα Ασφαλείας της κατοικίας της, όπου κατατέθηκε από εκείνη αναφορά εις βάρος αγνώστων δραστών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως» αναφέρει ο κ. Κούγιας σε ανακοίνωσή του.

«Στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί μας σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών, και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός – εξεταστής ιχνών εργαλείων.

»Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα» καταλήγει η ανακοίωση του δικηγόρου της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο και φίλο του εκδότη, τρία είναι τα σενάρια που ερευνώνται: Είτε πρόκειται για ατύχημα, είτε για βλάβη του αυτοκινήτου, είτε για εγκληματική ενέργεια. Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, που είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγος του Μαυρίκου, ενώ επέβαιναν σε αυτό και τα παιδιά τους.

Στο μεταξύ, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος στην καμμένη Porsche Cayenne προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε δολιοφθορά ή εάν πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Ωστόσο, πολλά αναπάντητα ερωτήματα καλύπτουν τις συνθήκες θανάτου του 42χρονου εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη»

Το όχημα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε δολιοφθορά ή εάν πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στην προτεραιότητα των ερευνών βρέθηκε από την αρχή η εκδοχή της δολοφονίας με δολιοφθορά στο αυτοκίνητο. Το σύρσιμο άλλωστε στο προστατευτικό στηθαίο ασφαλείας δεν δικαιολογεί κάποιον σπινθήρα από την τριβή που να προκάλεσε τέτοιας έκτασης πυρκαγιά. Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές για τα τελευταία δευτερόλεπτα είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει πριν το αυτοκίνητο καταλήξει στο στηθαίο.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάστηκαν ήταν να είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο κάποιος μηχανισμός που να προκάλεσε την ανάφλεξη. Πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος δεν εντόπισαν κάποιον κρατήρα που να υποδηλώνει έκρηξη μηχανισμού. Εμφανώς από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίσθηκαν κάποια ίχνη. Την απάντηση θα δώσουν τα εργαστήρια, τα οποία σαρώνουν το αυτοκίνητο προκειμένου να εντοπίσουν κάτι ύποπτο που μπορεί να παραπέμψει σε κάποιο είδος μηχανισμού.

Παράλληλα με τα εργαστήρια γίνεται και έρευνα από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας για τη μοιραία διαδρομή που ακολούθησε ο εκδότης, καθώς και τον χώρο όπου στάθμευε το αυτοκίνητό του και αν κάποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Το επόμενο και σημαντικό βήμα είναι η εξέταση από εμπειρογνώμονες του μηχανολογικού τμήματος του αυτοκινήτου, αν δηλαδή μπορέσουν να εντοπίσουν κάτι ύποπτο στα φρένα ή αλλού.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που να έχει σχέση με την κατάσταση του οχήματος. Να συνέβη π.χ. κάποιο βραχυκύκλωμα, να υπήρξε κάποια φθορά σε καλώδια ή υπερθέρμανση των φρένων. Θα εξετάσουν ακόμα και την περίπτωση να υπήρξε διαρροή βενζίνης ή υγραερίου αν είχε γίνει τέτοια μετατροπή στο όχημα.

Πάντως, πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση δεν έχουν βρεθεί ίχνη εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού στο όχημα, ούτε υπάρχει παραμόρφωση στις λαμαρίνες του.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet