Μάχη με τις φλόγες για τέταρτη ημέρα στην Κύπρο
Κοινωνία

Μάχη με τις φλόγες για τέταρτη ημέρα στην Κύπρο

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην οροσειρά του Τροόδους στην Κύπρο. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από αέρος.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη φωτιά είναι δύο νεκροί δασοπυροσβέστες, ενώ περισσότερα από 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Οι φλόγες άγγιξαν τα σπίτια στο χωριό Κούρδαλι. Δύο σπίτια κινδύνεψαν σοβαρά από τις φλόγες. Με δυναμική επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης έγινε κατορθωτό να ελεγχθεί η πύρινη λαίλαπα.

Στη μάχη έχουν ριχτεί από το πρωί και τα τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία που έφθασαν την Τρίτη στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Πρόκειται για τρία αεροπλάνα, ένα ελαφριού τύπου υποστηρικτικό αεροσκάφος και δύο πυροσβεστικά τύπου Καναντέρ.

Από την βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» επιχειρούν, επίσης, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Air tractor που έφθασαν από το Ισραήλ, το ιταλικό Καναντέρ, δύο ελληνικά πυροσβεστικά ελικόπτερα Super Puma και τα πτητικά μέσα της Κύπρου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχθηκε την βοήθεια σε πτητικά μέσα από την Τουρκία στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, με την προϋπόθεση ότι αυτή «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».

Στο μεταξύ, σύσκεψη για συντονισμό των ενεργειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς πραγματοποιείται στο Συντονιστικό Κέντρο Γαλάτας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet