Άντρας σταυρώθηκε επειδή κατέγραφε θέσεις των τζιχαντιστών
Κόσμος

Άντρας σταυρώθηκε επειδή κατέγραφε θέσεις των τζιχαντιστών

Μεταξύ των αναρίθμητων ωμοτήτων που διαπράττουν οι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, αρκετές από τις οποίες πολλές φορές δεν βρίσκουν καν το δρόμο τους στα διεθνή ΜΜΕ, μία αναφορά από τη συριακή επαρχία του Χαλεπίου υπενθυμίζει τι επικρατεί στις περιοχές που ανεμίζει η σημαία της ISIS:

Οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται οργάνωση ακτιβιστών, σταύρωσαν άνδρα επειδή κατέγραφε θέσεις τους σε βίντεο.

Η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που συλλέγει πληροφορίες από τα συριακά εδάφη, ανέφερε ότι το θύμα δολοφονήθηκε και σταυρώθηκε στην αλ Μπαμπ, πόλη στην επαρχία Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, η ΜΚΟ ανέφερε ότι ο άνδρας εκτελέστηκε, σταυρώθηκε και στον σταυρό του τοποθετήθηκε ένα χαρτόνι που έγραφε: «Αμπντάλα αλ Μπούτσι. Έγκλημα: κατέγραφε τις θέσεις του ΙΚ για 500 τουρκικές λίρες (222 δολάρια) σε βίντεο. Ετυμηγορία: εκτέλεση και σταύρωση για τρεις ημέρες».

Το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες όσους κατηγορεί για κατασκοπεία ή ότι καταπατούν την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει. Μέλη του αποκεφαλίζουν συχνά θύματά τους και καρφώνουν τα πτώματα σε δημόσια θέα (ορισμένες φορές, σε σταυρούς) .

Παράληλα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο δύο τζιχαντιστές του ΙΚ, ηλικίας περίπου 15 ετών, εκτελέστηκαν την Παρασκευή αφού αιχμαλωτίστηκαν από Σύρους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων των Κούρδων που προασπίζονται την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε πως οι αιχμάλωτοι αυτοί εκτελέστηκαν από μέλη της Λίουα Θουάρ αλ Ράκα (Ταξιαρχία Επαναστατών της Ράκα) σε μια περιοχή δυτικά του Κομπάνι, της πόλης που το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Η οργάνωση αυτή μάχεται στο πλευρό των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η μεγαλύτερη κουρδική παραστρατιωτική δύναμη) δυτικά του Κομπάνι. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου τη μισή πόλη —που είναι επίσης γνωστή με το αραβικό της όνομα, Άιν αλ Άραμπ—, την οποία πολιορκούν από την 16η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet