“Έβγαλαν λάδι” τους ανθρώπους του Ερντογάν
Κόσμος

“Έβγαλαν λάδι” τους ανθρώπους του Ερντογάν

Η τουρκική δικαιοσύνη έθεσε στο αρχείο τις κατηγορίες για διαφθορά και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που βάρυναν 53 άτομα, μεταξύ των οποίων και τους γιους δύο πρώην υπουργών, όλοι τους μέρος του περιβάλλοντος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η απόφαση βάζει τέλος στο σκάνδαλο που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εκλήθη να αντιμετωπίσει ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν στα 11 χρόνια της πολιτικής του κυριαρχίας, καθώς οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη της κυβέρνησής του.

Τότε η σωρεία των αποκαλύψεων προκάλεσε την οργή του Ερντογάν ο οποίος επέβαλε αυστηρούς ελέγχους στο διαδίκτυο, ενώ επανατοποθέτησε ή καθαίρεσε αστυνομικούς, δικαστές και εισαγγελείς, κινήσεις που προκάλεσαν την έντονη κριτική από μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το CNN Türk, οι εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται η υπόθεση, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώθηκε το αποδεικτικό υλικό δεν ήταν ο κατάλληλος, ενώ δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης, ούτε για σύσταση και συμμορία.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της εισαγγελίας για σχόλια, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet