Ένα διαφορετικό λεωφορείο για τους… έχοντες
Κόσμος

Ένα διαφορετικό λεωφορείο για τους… έχοντες

Σε απόλαυση -αν και με σχετικά υψηλό αντίτιμο-, μετατρέπονται για κάποιους οι καθημερινές διαδρομές στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού η startup εταιρεία Leap προσφέρει λεωφορεία που θυμίζουν «σαλόνι σπιτιού», χωρίς συνωστισμό και ταλαιπωρία. Μία βόλτα με αυτά τα λεωφορεία κοστίζει 6 δολάρια (5,5 ευρώ) και προσφέρει WiFi, θύρες USB, «μπαρ» με φορητούς υπολογιστές και φρεσκο-στυμμένους βιολογικούς χυμούς (με έξτρα χρέωση 7 δολαρίων ή περίπου 6,5 ευρώ), καφέδες, εμφιαλωμένο νερό και γιαούρτι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα δρομολόγια. Τα πέντε λεωφορεία είναι επενδεδυμένα με δέρμα και ξύλο και έχουν μπλε LED φώτα. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν φαγητό μέσω της εφαρμογής της εταιρείας, η οποία επιπλέον τους επιτρέπει να εντοπίζουν που βρίσκονται τα λεωφορεία αλλά και να βλέπουν ποιοι είναι οι άλλοι επιβάτες τους. Τα πολυτελή λεωφορεία διαθέτουν μόλις 25 θέσεις, ενώ καθένα από αυτά έχει έναν συνοδό που σκανάρει τους QR κωδικούς όσων επιβιβάζονται, διασφαλίζει ότι το όχημα έχει τη σωστή θερμοκρασία, βάζει τη μουσική και μοιράζει τα αναψυκτικά.

Η υπηρεσία λειτουργεί μόνο σε ώρες αιχμής, από τις επτά μέχρι τις δέκα το πρωί και έπειτα από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Ωστόσο, σε μία πόλη όπως το Σαν Φρανσίσκο που οι δημόσιες συγκοινωνίες βρίσκονται σε παρακμή, πολλοί κάνουν λόγο για περαιτέρω υποβάθμισή τους. Για παράδειγμα υπάρχει η τάση ευκατάστατοι εργαζόμενοι στη βιομηχανία της τεχνολογίας να δημιουργούν παράλληλες δομές, όπως ιδιωτικά κάμπους, ιδιωτικά μέσα μεταφοράς και ιδιωτικές καφετέριες.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, με αυτά τα λεωφορεία το Σαν Φρανσίσκο, όπως και άλλες πόλεις, θα μπορούσαν να καταλήξουν να έχουν ένα σύστημα μεταφορών δύο ταχυτήτων: ένα δημόσιο με όλα τα προβλήματα που το συνοδεύουν, στο οποίο το εισιτήριο κοστίζει περίπου δύο δολάρια και ένα ιδιωτικό σύστημα μεταφορών για όσους μπορούν και θέλουν να απολαμβάνουν μία πολυτελή καθημερινή διαδρομή προς τη δουλειά τους.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet