Έξαλλος ο Ζαν-Μαρί Λεπέν με τη κόρη του
Κόσμος

Έξαλλος ο Ζαν-Μαρί Λεπέν με τη κόρη του

Δεν πρέπει να υπάρχουν λόγια για να δείξουν την οργή του Ζαν-Μαρί Λεπέν απέναντι στην κόρη του για τον εξοβελισμό του από το Εθνικό Μέτωπο -αλλά ο 86χρονος πολιτικός έκανε ό,τι μπορούσε για να βρει τις βαρύτερες κουβέντες: Καταγγέλλοντας προδοσία και σκάνδαλο, έφτασε στο σημείο να πει ότι στην παρούσα φάση δεν εύχεται καν να δει την Μαρί Λεπέν στη γαλλική προεδρία.

Ο πατέρας της Λεπέν πάντως ίσως της κάνει έτσι το καλύτερο πολιτικό δώρο: Στόχος της πατροκτονίας ήταν να ανανεωθεί το προφίλ του Εθνικού Μετώπου ως λιγότερο ακραίο. Αποκληρώνοντάς την με τέτοια αγανάκτηση, συνεχίζει ουσιαστικά αυτό που θέλει να κάνει η Λεπέν για να «αναγεννήσει» την εικόνα της.

Ως μέρος της στρατηγικής της να εμφανίσει ηπιότερο πρόσωπο, η Λεπέν είχε επιταχύνει τις αναφορές αποστασιοποίησης από τον πατέρα της, οι οποίεςκορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τον εξοβελισμό του από το κόμμα.

Μιλώντας στο Europe 1 την Τρίτη, ο Λεπέν εμφανίστηκε έξαλλος: Δεν έκρυψε την οργή του για την «προδοσία», όπως είπε, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» τη συμπεριφορά που του επιφύλαξε η κόρη του.

Παντρέψου, να αλλάξεις επώνυμο

«Εάν τέτοιες ηθικές αρχές κατέληγαν κυρίαρχες από τη γαλλική προεδρία, θα ήταν σκάνδαλο» είπε. Κι όταν ρωτήθηκε εάν θέλει να δει την κόρη του στην γαλλική προεδρία, απάντησε ότι «αυτή την στιγμή δεν το εύχομαι».

Η Μαρίν Λεπέν είχε κορυφώσει το Σαββατοκύριακο την επίθεση, λέγοντας ότι ο πατέρας της δεν μιλά εξ ονόματος του κόμματος. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν την Τρίτη συνέχισε σε προσωπικό, οικογενειακό επίπεδο την αναφορά για αποκληρώσει την κόρη του.

«Της είπα: Παντρέψου, για να αλλάξεις επώνυμο και να ελαφρύνει η συνείδησή μου» είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλη του αναφορά, επανέλαβε ότι «ντρέπεται που η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου έχει το όνομά μου και ελπίζω να το χάσει το συντομότερο δυνατόν».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet