Έρευνα εις βάρος του Μαδούρο για τις πολύνεκρες διαδηλώσεις του 2014
Κόσμος

Έρευνα εις βάρος του Μαδούρο για τις πολύνεκρες διαδηλώσεις του 2014

Ομάδα νομικών κατέθεσε αίτημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να εξετάσει κατά πόσο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης διέπραξαν εγκλήματα στη διάρκεια των πολύνεκρων και πολύμηνων ταραχών του 2014.

Το αίτημα κατατέθηκε από τους Χουάν Κάρλος Γκουτιέρες και Κάρλος Βέκιο. Ο δεύτερος ζει εκτός Βενεζουέλας από το 2014 και συνδέεται με την αντιπολίτευση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπες, εκτίει από τον Φεβρουάριο του 2014 ποινή κάθειρξης 14 ετών για «παρακίνηση σε βία» στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2014 που στοίχισαν τη ζωή σε 43 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες τραυματίσθηκαν.

Στο αίτημά τους προς το Δικαστήριο οι δικηγόροι κατηγορούν τον Μαδούρο και την κυβέρνησή του για τη διάπραξη εγκλημάτων, όπως δολοφονίες, βασανιστήρια, φυλακίσεις, διώξεις στελεχών.

Οι δικηγόροι εκπροσωπούν οικογένειες θυμάτων.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι ετοιμάζεται νέος γύρος διώξεων, σε περίπτωση που το κόμμα του Μαδούρο χάσει -όπως όλα δείχνουν- τις βουλευτικές εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet