“Έσπασε” την εκεχειρία το Ισραήλ
Κόσμος

“Έσπασε” την εκεχειρία το Ισραήλ

Mόλις τρεις ώρες από την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Γάζα, το Ισραήλ ξαναχτύπησε! Ο ισραηλινός στρατός πληροφόρησε τα Ηνωμένα Έθνη ότι η ισχύς της εκεχειρίας στη Γάζα έληξε, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης.

Όταν ρωτήθηκε αν τερματίστηκε η εκεχειρία, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ απάντησε: «Ναι. Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις μας στο πεδίο».

Οι δηλώσεις αυτές του Λέρνερ γίνονται μετά τις πληροφορίες ότι 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της εκεχειρίας, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ το Ισραήλ κατηγόρησε τους μαχητές από τη Γάζα ότι την παραβίασαν ρίχνοντας ρουκέτες και όλμους εναντίον του Ισραήλ.

Η προσωρινή εκεχειρία παραβιάστηκε ενώ η διεθνής κοινότητα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τον πόλεμο που έχει κηρύξει το Τελ Αβίβ κατά αμάχων και η Αγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για χιτλερικό φασισμό μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία και σχολεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η τριήμερη εκεχειρία που συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς ανακοινώθηκε για να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός “διάδρομος” προκειμένου να παρασχεθεί ιατροφαρμακευτικό υλικό τους πληγέντες και δυστυχώς για άλλη μία φορά δεν εφαρμόστηκε.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet