Αλληλοκατηγορίες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για το αιματοκύλισμα στον Καύκασο
zougla.gr
Κόσμος

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για το αιματοκύλισμα στον Καύκασο

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, δήλωσε σήμερα (29/9) ότι 10 άμαχοι Αζέροι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή που άρχισαν οι μάχες με τις αρμενικές δυνάμεις για την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αρμενικές και αζερικές δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται για πυρά εναντίον μεθοριακών θέσεων και οικισμών αμάχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι αζερικές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αρμενικής στρατιωτικής μονάδας στη μεθοριακή πόλη Βάρντενις, χιλιόμετρα μακριά από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε δήλωση που εξέδωσε, το αρμενικό υπουργείο αναφέρει ότι ένα πολιτικό λεωφορείο έπιασε φωτά αφού επλήγη από αζερικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

Σε χωριστή ανακοίνωση, η Αρμενία διέψευσε προηγούμενη πληροφορία από το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ότι ο αρμενικός στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια Ντασκεσάν στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, η αζερική κρατική εταιρεία ενέργειας SOCAR ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πετρελαϊκές υποδομές της χώρας φρουρούνται από τον στρατό.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet