Αμετανόητοι! Και δεύτερο σχολείο έπληξαν οι Ισραηλινοί
Κόσμος

Αμετανόητοι! Και δεύτερο σχολείο έπληξαν οι Ισραηλινοί

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν σήμερα από νέο βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός έχει προς το παρόν αρνηθεί να σχολιάσει την επίθεση, η δεύτερη που σημειώνεται εναντίον ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές ανέφεραν πως ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από αεροπλάνο έπληξε την είσοδο του σχολείου της UNRWA στη Ράφα, στο οποίο είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από την περιοχή.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες στο σχολείο της UNRWA στη Ράφα έπειτα από έναν βομβαρδισμό», δήλωσε ο Κρις Γκάνες εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Εξάλλου, νωρίτερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι στη Γάζα, μία ημέρα αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε να συνεχίσει να ασκεί πίεση στη Χαμάς, ακόμη και αφού ο στρατός ολοκληρώσει τη βασική του αποστολή της καταστροφής των στοών της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, σήμερα το Ισραήλ άρχισε να αποσύρει κάποια από τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας και να στέλνει άλλα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ.

«Αποσύρουμε κάποια (στρατεύματα), αλλάζουμε (τη θέση) κάποιων στο εσωτερικό (της Γάζας), αυτή η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Λέρνερ και πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός έχει σχεδόν ολοκληρώσει την αποστολή του της καταστροφής των στοών.

Περισσότερες από 30 σήραγγες και δεκάδες φρεάτια πρόσβασης σε αυτές έχουν εντοπιστεί και ανατιναχθεί.

«Έχουμε προχωρήσει με την αποστολή με στόχο να καταστρέψουμε (τις στοές) που έχουμε εντοπίσει και αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό σε μικρό χρονικό διάστημα, ίσως μέσα στις επόμενες 24 ώρες», σημείωσε ο Λέρνερ. «Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις μας ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια άμεση αντίδραση στο πεδίο και να πλήξουμε τη Χαμάς, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», πρόσθεσε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Χαμάς προσπαθεί να συνεχίσει τις επιθέσεις, οπότε πρέπει να εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες σε κάποιο μέτρο, ώστε να απαντάμε», εξήγησε ο εκπρόσωπος του στρατού, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κυρίως κοντά στη Ράφα.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έχει ενημερώσει τους κατοίκους κάποιων περιοχών της Γάζας που είχαν εκκενωθεί ότι μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου ανέρχεται σε 1.726, η πλειονότητα των οποίων είναι άμαχοι, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 64 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet