Αναζωπυρώνεται η ένταση στη Ν.Α. Τουρκία
Κόσμος

Αναζωπυρώνεται η ένταση στη Ν.Α. Τουρκία

Η ένταση στην νότια Τουρκία αναζωπυρώνεται σε διαφορετικά μέτωπα, με δύο ξεχωριστά αιματηρά περιστατικά: Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός και δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά σε ένοπλη επίθεση στo Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μόλις μία ημέρα μετά από ανάλογο περιστατικό στο Τζεϊλανπιλάρ -για το οποίο είχε αναλάβει την επίθεση το ΡΚΚ- ενώ λίγο αργότερα, σε άλλο σημείο, πυρά από τη συριακή πλευρά σκότωσαν έναν στρατιώτη και τραυμάτισαν δεύτερο.

Η νέα επίθεση με στόχο την αστυνομία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, στην περιοχή Γενισεχίρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί είχαν κληθεί για τροχαίο ατύχημα και δέχθηκαν πυρά όταν έφτασαν στο σημείο.

Ο ένας εξ αυτών εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το μακελειό στο Σουρούτς, με την σφραγίδα της ISIS, κινδυνεύει να αναζωπυρώσει τις εντάσεις στη νοτιονατολική Τουρκία, καθώς στον κουρδικό πληθυσμό διαδίδεται η εκτίμηση ότι η Άγκυρα είχε κάνει τα «στραβά μάτια» στους τζιχαντιστές.

Λίγο αργότερα, το CNN Τurk μετέδωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στη μεθόριο με τη Συρία.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο Κιλίς, που συνορεύει με την Συρία στo τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου. Τα πυρά από τη συριακή πλευρά τραυμάτισαν επίσης άλλον έναν στρατιώτη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet