Ανασύρθηκε ο τελευταίος νεκρός από τον σεισμό στο Μεξικό
Κόσμος

Ανασύρθηκε ο τελευταίος νεκρός από τον σεισμό στο Μεξικό

Το πτώμα του τελευταίου θύματος του σεισμού 7,1 βαθμών της 19ης Σεπτεμβρίου στο Μεξικό ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός ακινήτου στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

«Με βάση τον κατάλογο που μας έδωσαν οι οικογένειες και οι μάρτυρες που εργάζονταν (σ.σ.: στο κτήριο) (…), δεν περιμένουμε να βρούμε άλλα θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το τελευταίο θύμα ανασύρθηκε από ένα εξαώροφο κτήριο γραφείων, όπου συνολικά εντοπίστηκαν 49 πτώματα, στη συνοικία Ρόμα-Κοντέσα, μία από τις περιοχές που υπέστησαν βαρύ πλήγμα από τον σεισμό.

Τις πρώτες ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση, 29 άνθρωποι κατορθώθηκε ν’ ανασυρθούν ζωντανοί από το κτήριο αυτό.

Οικογένειες εργαζόμενων που αγνοούνταν στο κτήριο είχαν εγκατασταθεί σε σκηνές κοντά στα συντρίμμια και, απελπισμένοι από την ατέλειωτη αναμονή, συγγενείς είχαν απειλήσει ότι θα άρχιζαν εκείνοι έρευνες στα χαλάσματα.

Τα έργα κατεδάφισης αυτών που απέμειναν από το πολυώροφο κτήριο αναμενόταν να ξεκινήσουν εντός της ημέρας.

Ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 366 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στην μεξικανική πρωτεύουσα.

Παρότι η μεγαλούπολη πλέον έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, τουλάχιστον 1.800 κτήρια έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και θα χρειαστεί είτε να γίνουν εργασίες για την αποκατάστασή τους, είτε να κατεδαφιστούν.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, αναμενόταν να ανακοινώσει εντός της ημέρας τα σχέδια της κυβέρνησής του για την ανοικοδόμηση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet