Αναφορές για 25 νεκρούς από τη φωτιά στο πλοίο στην Καλιφόρνια
Κόσμος

Αναφορές για 25 νεκρούς από τη φωτιά στο πλοίο στην Καλιφόρνια

Συνολικά 25 πτώματα επιβαινόντων στο τουριστικό πλοίο Conception, το οποίο τυλίχθηκε χθες στις φλόγες ενώ ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά νησιού στη νότια Καλιφόρνια, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, ενώ ακόμη εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Εκπρόσωποι της ακτοφυλακής δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν τις πληροφορίες που μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News. Ο σερίφης της Κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα, όπου υπάγεται διοικητικά η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, είχε εκφράσει νωρίτερα την εκτίμηση ότι οι πιθανότητες να βρεθούν επιζήσαντες είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, είχαν βρεθεί οκτώ πτώματα από τις αρχές.

Στο πλοίο επέβαιναν 39 άνθρωποι, έξι μέλη πληρώματος και 33 επιβάτες, όταν ξέσπασε η φωτιά στις 03:15π.μ. (13:15 ώρα Ελλάδας), ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο σε μικρή απόσταση από το νησί Σάντα Κρους.

Το σκάφος βυθίστηκε καθώς πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά το πρωί, όπως γνωστοποίησε η ακτοφυλακή. Το κουφάρι του βρίσκεται σε βάθος περίπου 20 μέτρων και σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το νησί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε στο πλοίο. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν απόσπασμα του σήματος κινδύνου που εξέπεμψε μέλος του πληρώματος. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», έλεγε απελπισμένος ο ναυτικός στον συνομιλητή του στον ασύρματο, ενώ το στέλεχος της ακτοφυλακής επέμενε να ρωτά αν οι επιβάτες μπορούσαν να βγουν από το σκάφος και εάν το πλήρωμα διέθετε πυροσβεστήρες για να σβήσει τις φλόγες. Οι απαντήσεις δεν ακούγονται ευκρινώς.

Το Conception, που ναυπηγήθηκε το 1981, είχε αποπλεύσει από τη Σάντα Μπάρμπαρα το πρωί του Σαββάτου μεταφέροντας δύτες για μια εξόρμηση σε κοντινά νησιά, πολυσύχναστη τουριστική περιοχή.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet