Ανείπωτη προσφυγική τραγωδία στα νερά της Μεσογείου
Κόσμος

Ανείπωτη προσφυγική τραγωδία στα νερά της Μεσογείου

Οι σοροί 87 Αφρικανών προσφύγων, παιδιά ανάμεσά τους, ξεβράστηκαν την Τρίτη στις ακτές της Ζαουίγια στη δυτική Λιβύη. Οι συνθήκες του πνιγμού τους δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρες, πιστεύεται όμως ότι προσπαθούσαν να «αγγίξουν» την Ιταλία.

Γροθιά στις συνειδήσεις οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης. Δεκάδες σοροί μέσα σε λευκές και μαύρες σακούλες στην ακτή, η μία δίπλα στην άλλην…

Ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, Μοχάμεντ αλ Μιζράτι, δήλωσε ότι οι σοροί ξεβράστηκαν το πρωί της Τρίτης και οι τοπικές Αρχές θα μεταφέρουν τα πτώματα στο νεκροταφείο της Τρίπολης.

Στις αρχές Φεβρουαρίου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων και μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Λιβύης.

Βάσει του σχεδίου, η Ε.Ε. θα προσφέρει πόρους στην κυβέρνηση της Λιβύης για να ενισχύσει τις προσπάθειές της ώστε να εμποδίζει τις βάρκες των προσφύγων να διασχίσουν τη Μεσόγειο, αλλά και για να «σπάσει το επιχειρηματικό μοντέλο» των διακινητών.

Περίπου 230 άνθρωποι, εκτός αυτών που εντοπίστηκαν σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο από τις αρχές του 2017, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet