Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας
Κόσμος

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη, στη διάρκεια πολυάριθμων ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε πάνω από 70 τον αριθμό των θυμάτων κατά την τρίτη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καφενείο της πόλης Χαν Γιούνες, όπου προβαλλόταν ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ Αλ Κόντρα.

Μια ώρα αργότερα, πάντα στο Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν επλήγησαν δύο κατοικίες.

Στο προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, επιδρομή εναντίον κατοικίας στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα χαράματα, στην πόλη της Γάζας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν και τέσσερις τραυματίσθηκαν.

Το πρωί, πεντάχρονο παιδί σκοτώθηκε σε επιδρομή στο Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε επίσης ο κ. Κόντρα, ενώ νέος 19 ετών σκοτώθηκε σε επίθεση στο Χαν Γούνες, κατά την οποία τραυματίσθηκαν δύο παιδιά, το ένα από τα οποία σοβαρά.

EURONEWS
Γάζα: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με δεκάδες νεκρούς

Ένας άνδρας, εξάλλου, ο οποίος είχε τραυματισθεί σοβαρά σε επιδρομή την Τετάρτη, υπέκυψε στα τραύματά του, πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύκτας πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον περισσοτέρων των 320 στόχων της Χαμάς, ανεβάζοντας σε 750 τον αριθμό των επιδρομών από την αρχή της επιχείρησης που εξαπολύθηκε την Τρίτη.

Ανέλαβε την ευθύνη για ρουκέτες στο Τελ Αβίβ η Χαμάς

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ, μία από τις οποίες αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Έξι ρουκέτες έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος και επτά αναχαιτίθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα κατά τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, διευκρίνισε εκπρόσωπος του στρατού.

Άνοιξε τα σύνορα με το Κράτος της Παλαιστίνης η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος άνοιξε την Πέμπτη το σημείο διέλευσης της Ράφα για να δεχθεί Παλαιστίνιους που έχουν τραυματισθεί κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, δήλωσε αξιωματούχος στα σύνορα.

Τα νοσοκομεία στο βόρειο Σινά, το οποίο συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισράηλ, είναι έτοιμα να υποδεχθουν Παλαιστίνιους τραυματίες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο MENA.

Ο μεθοριακός τερματικός σταθμός της Ράφα είναι η μοναδική πρόσβαση στο παλαιστινιακό έδαφος που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Μετά την ανατροπή του Αιγύπτιου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013, το Κάιρο κλείνει πολύ τακτικά το πέρασμα και δεν το ανοίγει παρά περιστασιακά, κυρίως για να διέλθουν αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet