Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αλαμπάμα – Τουλάχιστον 24 νεκροί
Κόσμος

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αλαμπάμα – Τουλάχιστον 24 νεκροί

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από το σαρωτικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου που έπληξε την Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα ο σερίφης της Κομητείας Λι, στην ανατολική Αλαμπάμα, Τζέι Τζόουνς, είχε δηλώσει πως είναι ήταν 14.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε 14 επιβεβαιωμένους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται ενώ αρκετοί έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, με πολλούς από αυτούς να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε χιλιόμετρα κατοικημένων περιοχών προκαλώντας καταστροφικές ζημιές σε ακτίνα 400 μέτρων κατά μήκος της πορείας του.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα και επιζώντες, καθώς πολλά σπίτια και πολλές επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο σερίφης Τζόουνς έκανε λόγο για μόνο έναν ανεμοστρόβιλο. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ, η Κομητεία Λι χτυπήθηκε ταυτόχρονα από πολλούς ακόμη.

«Η πρόκληση είναι ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών εκεί όπου βρίσκονταν σπίτια», ανέφερε ο Τζόουνς και πρόσθεσε πως τα συντρίμμια είναι «περισσότερα από όσα έχει δει ποτέ».

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Κομητεία Λι, ο Μπιλ Χάρις, προειδοποίησε από την πλευρά του πως ο απολογισμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί κι άλλο. «Ακόμα βγάζουμε ανθρώπους από τα συντρίμμια».

Η κυβερνήτρια της Αλαμπάμας Κέι Άιβι προειδοποίησε τους κατοίκους ότι ενδέχεται κι άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα να εκδηλωθούν στην Πολιτεία και πρόσθεσε ότι εργάζεται για να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες που επλήγησαν.

Η διεύθυνση των σχολείων της Κομητείας Λι ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10.000 νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet