Ανθρωπιστική βοήθεια-ρεκόρ ζητά ο ΟΗΕ για το 2016
Κόσμος

Ανθρωπιστική βοήθεια-ρεκόρ ζητά ο ΟΗΕ για το 2016

Έκκληση για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου ποσού ανθρωπιστικής βοήθειας στα χρονικά απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας τη συγκέντρωση 20,1 δισ. δολαρίων για να βοθήσουν 87 εκατομμύρια ανθρώπους σε 37 χώρες κατά τη διάρκεια του 2016.

Πρόκειται για την «πιο σημαντική έκκληση για κεφάλαια που έχει κάνει ποτέ» ο ΟΗΕ, δήλωσε από τη Γενεύη ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του Οργανισμού Στίβεν Ο΄ Μπράιεν.

Ο Ο΄ Μπράιεν, υπεύθυνος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και συντονιστής των επιχειρήσεων άμεσης αρωγής, υπογράμμισε ότι η έκκληση για το 2016 αφορά ποσό πενταπλάσιο εκείνου που ζητούσε ο ΟΗΕ πριν από δέκα χρόνια.

«Τα βάσανα του κόσμου έχουν φθάσει σε σημείο που δεν είχαμε δει ποτέ εδώ και μία γενιά. Οι συγκρούσεις και οι καταστροφές έσπρωξαν εκατομμύρια παιδιά, γυναίκες και άνδρες σε καταστάσεις επισφαλούς επιβίωσης. Έχουν απελπιστικά ανάγκη για βοήθεια» δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Το πρόγραμμα που εξετάζεται καλύπτει τις απαντήσεις σε 27 κρίσεις που αφορούν συνολικά 37 χώρες.

Οι συγκρούσεις στη Συρία, στο Ιράκ, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη είναι οι κύριες κρίσεις για τις οποίες θα δοθεί βοήθεια στη διάρκεια του 2016, διευκρινίζει ο ΟΗΕ.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet