Αντεπίθεση το ISIS: Ανακατέλαβε το 40% του τελευταίου προπυργίου του στη Συρία
Κόσμος

Αντεπίθεση το ISIS: Ανακατέλαβε το 40% του τελευταίου προπυργίου του στη Συρία

Στην αντεπίθεση προχώρησε το Ισλαμικό Κράτος και ανακατέλαβε το 40% της πόλης Αλμπού Καμάλ. Την Πέμπτη ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει ότι είχε καταλάβει την Αλμπού Καμάλ, το τελευταίο προπύργιο του ISIS στη Συρία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, «το Ισλαμικό Κράτος αντεπιτέθηκε ήδη από χθες, Πέμπτη, και ανακατέλαβε περισσότερο από το 40% της πόλης Αλμπού Καμάλ», στην ανατολική Συρία. Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη την Πέμπτη, «όμως οι τζιχαντιστές εισήλθαν και πάλι σε αυτή και κατέλαβαν πολλές συνοικίες στο βόρειο, βορειοανατολικό και βορειοδυτικό τμήμα» τόνισε ο  Ράχμαν, προσθέτοντας ότι  «το ISIS προσπαθεί να υπερασπιστεί το τελευταίο του αστικό προπύργιο» στη Συρία και ότι διεξάγονται «σφοδρές μάχες».

Η Αλμπού Καμάλ βρίσκεται στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ. Το ISIS ελέγχει περίπου το 30% της επαρχίας αυτής, η οποία βρισκόταν ολόκληρη στα χέρια του πριν μερικούς μήνες. Ωστόσο ήταν στόχος δύο διαφορετικών επιχειρήσεων: μία από τον συριακό στρατό και μια άλλη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, που διατρέχει διαγώνια την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία, και ελέγχουν το 38% του εδάφους της. Οι SDF βρίσκονται στην ανατολική όχθη και ελέγχουν το 32% της επαρχίας.

O στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του κατέλαβαν την Αλμπού Καμάλ, το τελευταίο μεγάλο οχυρό του ISIS στη Συρία και τώρα πολεμούν με τους τελευταίους τζιχαντιστές που απέμειναν στη Βορειοδυτική έρημο, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του επιτελείου του στρατού της Συρίας.

«Η απελευθέρωση της πόλης Άλμπου Καμάλ είναι πολύ σημαντική, διότι σηματοδοτεί τη γενική πτώση του σχεδίου της οργάνωσης τρομοκρατών στην περιοχή», ανέφερε δήλωση της γενικής διοίκησης του στρατού.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet