Απίστευτη απόδραση από τις φυλακές της Νέας Υόρκης
Οι δύο κατάδικοι και ο σωλήνας μέσω του οποίου απέδρασαν.
Κόσμος

Απίστευτη απόδραση από τις φυλακές της Νέας Υόρκης

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο καταδικασμένων δολοφόνων, οι οποίοι κατάφεραν μία απίστευτη, χολιγουντιανού τύπου, απόδραση από τις υψίστης ασφαλείας φυλακές της Νέας Υόρκης κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές Αρχές.

Οι δύο άνδρες, ο 48χρονος Ρίτσαρντ Ματ και ο 34χρονος Ντέιβιντ Σουίτ, εθεάθησαν τελευταία φορά το βράδυ της Παρασκευής. Τι συνέβη όμως από εκείνη την ώρα έως το επόμενο πρωί οπότε οι φύλακες ανακάλυψαν ότι κάτω από τα σκεπάσματα των δύο δραστών υπήρχαν μόνο ρούχα και ένα σημείωμα, στο οποίο τούς εύχονταν… «Καλημέρα»;

Αναμφισβήτητα επρόκειτο για μία «πολύ προσεγμένη» απόδραση -την πρώτη στα 150 χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου σωφρονιστικού ιδρύματος- όπως τη χαρακτήρισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι κρίνονται πολύ επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, μοιράζονταν τα ακριβώς διπλανά κελιά. Σύμφωνα με αξιωματούχο της φυλακής, αφού άνοιξαν τρύπα στο πίσω τοίχωμα, ακολούθησαν ένα πολύ στενό πέρασμα, στη συνέχεια με ηλεκτρικά εργαλεία, τα οποία παραμένει ακόμη μυστήριο πώς βρέθηκαν στα χέρια τους, άνοιξαν μεταλλικούς τοίχους κι έναν ατμοσωλήνα και αφού σύρθηκαν μέσα σε υπόγειες σήραγγες κατάφεραν να βγουν στον δρόμο.

Περίπου 200 άνδρες της Αστυνομίας, με σκυλιά και συνοδεία ελικοπτέρων, χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι Αρχές έχουν απευθύνει έκκληση και από τους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Όσο για το μείζον θέμα, από πού δηλαδή οι δύο φυγάδες προμηθεύτηκαν τα ηλεκτρικά εργαλεία, ένα πιθανό σενάριο είναι να τα πήραν από εργολάβους ή εργάτες, οι οποίοι πραγματοποιούν πολύ τακτικά εργασίες ανακαίνισης στο παλιό κτίριο (κατασκευής του 1845).

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet