Από ρωσικό πύραυλο καταρρίφθηκε η πτήση MH17 της Malaysia Airlines
Κόσμος

Από ρωσικό πύραυλο καταρρίφθηκε η πτήση MH17 της Malaysia Airlines

Τέλος στα σενάρια βάζει η έρευνα των ολλανδικών Αρχών για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17.

Ο πύραυλος Bouk – Telar που κατέρριψε το Boeing «είχε εκτοξευθεί από την 53η ταξιαρχία αντιαεροπορικής άμυνας με έδρα το Κουρσκ, στη Ρωσία», ανακοίνωσε ο Ολλανδός ερευνητής και επικεφαλής της αστυνομίας, Βίλμπερτ Παουλίσεν. «Η 53η ταξιαρχία ήταν μέρος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία.

Το Boeing 777-2H6ER της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από πύραυλο στις 17 Ιουλίου 2014, στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, στην Ανατολική Ουκρανία. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ και ο πύραυλος το κατέρριψε ενώ πετούσε σε ύψος 33.000 ποδιών.

Στην πτήση επέβαιναν 298 άνθρωποι και κανείς δεν επέζησε. Από τους επιβάτες οι 80 ήταν παιδιά και 15 μέλη του πληρώματος. Κατάγονταν από 15 διαφορετικές χώρες, με την πλειονότητα τους από την Ολλανδία.

Πολλοί από τους επιβάτες πήγαιναν στη Μελβούρνη για να συμμετάσχουν στην 20ή Διεθνή Διάσκεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για το AIDS. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Γεπ Λάνγκε από την Ολλανδία, καθηγητής Ιατρικής στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για το AIDS (International AIDS Society -IAS), καθώς επίσης και ο Ολλανδός γερουσιαστής Βίλεμ Βίτεφεεν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet