Αργά τα αντανακλαστικά της MI5 στο «Μάντσεστερ Αρένα»
Κόσμος

Αργά τα αντανακλαστικά της MI5 στο «Μάντσεστερ Αρένα»

Σφάλματα και παραλείψεις της MI5, της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας και ασφάλειας, τα οποία αν είχαν αποφευχθεί θα είχε ενδεχομένως αποτραπεί η επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, διαπιστώνουν σε έκθεσή τους Βρετανοί βουλευτές.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου (ISC), υπήρξαν πολλές αποτυχίες από εκείνους που παρακολουθούσαν τον δράστη, τον 22χρονο Βρετανό Σαλμάν Αμπεντί, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Λιβύη.

Ο Αμπεντί ήταν γνωστός στην MI5 από το 2014, αλλά η περίπτωσή του δεν είχε ποτέ παραπεμφθεί σε κάποιο πρόγραμμα αντιτρομοκρατίας και η MI5 δεν του είχε επιβάλει περιορισμό στις μετακινήσεις.

Ο Αμπεντί είχε επίσης επισκεφθεί έναν εξτρεμιστή σύνδεσμό του στη φυλακή, αλλά ούτε η αστυνομία ούτε η MI5 είχαν προβεί σε ενέργειες μετά από αυτή την επίσκεψη.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπήρξε μια σειρά από αποτυχίες στον χειρισμό της υπόθεσης του Σαλμάν Αμπεντί», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ντόμινικ Γκριβ.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet