Ασία: Περισσότεροι από 100 νεκροί από πλημμύρες
Κόσμος

Ασία: Περισσότεροι από 100 νεκροί από πλημμύρες

Στην έκταση από την Ινδία μέχρι το Νεπάλ περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι και εκατομμύρια έχουν επηρεαστεί από πλημμύρες και κατολισθήσεις, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που προκαλούνται από τους μουσώνες.

Στο Νεπάλ οι βροχές έχουν σταματήσει, ωστόσο στην Ινδία, στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές αναμένονται ισχυρές νεροποντές τις επόμενες μέρες.

Μέχρι τώρα το Νεπάλ έχει υποστεί τη χειρότερη καταστροφή, αφού σύμφωνα με τις αρχές έχουν πεθάνει 78 άνθρωποι, στην Ινδία 29, στο Πακιστάν 28 και στο Μπαγκλαντές 16.

Στην Ινδία οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει τη ζωή περίπου επτά εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα έχουν βυθιστεί από τον όγκο του νερού τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, έχουν καταστραφεί σπίτια και δρόμοι και ζώα παρασύρθηκαν και σκοτώθηκαν.

Οι κρατικές υπηρεσίες προσπαθούν όσο μπορούν να σώσουν, να περιθάλψουν, προσφέρουν στέγαση και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών που επλήγησαν.

Επίσης στο Μπαγκλαντές πολλοί άνθρωποι ζουν σε σπίτια κατασκευασμένα από υλικά όπως μπαμπού, λάσπη και ξύλο, το οποίο παρέχει μικρή προστασία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και δυσχεραίνει το πρόβλημα. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι και διαμένουν σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, τα οποία όμως είναι γεμάτα κόσμο.

Οι βροχές των μουσώνων και οι πλημμύρες που τους συνοδεύουν, είναι ένα ετήσιο φαινόμενο, το οποίο παρέχει σε αγρότες από περιοχές που πλήττονται από έντονη ξηρασία το αναγκαίο νερό για τις καλλιέργειες τους, αλλά οι ξαφνικές νεροποντές είχαν σαν αποτέλεσμα «φονικές» πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει πάρα πολύ την Ινδία, αφού μόλις τον προηγούμενο μήνα περιοχές σχεδόν ξέμειναν από νερό, με πολίτες να στήνονται στην ουρά για να δεχθούν το νερό που τους παρείχε η κυβέρνηση. Η ξηρασία σχεδόν αποξήρανε περιοχές και έτσι το έδαφος έγινε λιγότερο απορροφητικό, γεγονός που δυσχέρανε επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση με τις πλημμύρες των μουσώνων.

Πηγή: reader.gr από CNN

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet