Ατλάντα: Έξι αστυνομικοί κατηγορούνται για χρήση εκτεταμένης βίας – Έσυραν ζευγάρι έξω από αυτοκίνητο
Κόσμος

Ατλάντα: Έξι αστυνομικοί κατηγορούνται για χρήση εκτεταμένης βίας – Έσυραν ζευγάρι έξω από αυτοκίνητο

Κατηγορίες για εκτεταμένη χρήση βίας αποδόθηκαν σε έξι αστυνομικούς στην Ατλάντα καθώς εμφανίζονται σε βίντεο να χτυπάνε με taser και να τραβάνε έξω από ένα αυτοκίνητο διά της βίας ένα νεαρό ζευγάρι.

Τις κατηγορίες ανακοίνωσε σε ενημέρωση Τύπου, ο εισαγγελέας του Fulton County, Πολ Χάουαρντ.

«Νιώθω λίγο πιο ασφαλής τώρα που αυτά τα τέρατα δεν θα βρίσκονται πλέον στον δρόμο και δεν θα μπορούν να τρομοκρατήσουν κάποιον άλλον», δήλωσε ο Μεσάια Γιανγκ, τον οποίον οι αστυνομικοί τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητό του διά της βίας μαζί με την κοπέλα του, την Τανίγια Πίλγκριμ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 30/5 και έλαβε δημοσιότητα, από βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και σε τοπικά μέσα της Ατλάντα. Στο βίντεο ακούγεται το ζευγάρι να ουρλιάζει και να ρωτάει τι συμβαίνει.

Οι δύο από τους αστυνομικούς, ο Άιβορι Στρίτερ και ο Μαρκ Γκάρντνερ, απολύθηκαν την Κυριακή και κατηγορούνται για βιαιοπραγία. Δύο άλλοι επίσης κατηγορούνται για βιαιοπραγία, ενώ ένας ακόμα κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης. Κάποιοι άλλοι αστυνομικοί επίσης κατηγορήθηκαν για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για το ότι σημάδευαν ή στόχευαν το ζευγάρι με όπλο.

Η δήμαρχος της Ατλάντα, Κέισα Λανς Μπότομς, ανέφερε ότι η Πίλγκριμ αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της αποδοθούν κατηγορίες και ανέφερε ότι και ο Γιανγκ αφέθηκε ελεύθερος, ενώ είπε ότι η ίδια διέταξε να μην του αποδοθούν κατηγορίες, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι κατηγορίες τον βάρυναν.

Μία από τις αναφορές της αστυνομίας κάνει λόγο ότι οι κατηγορίες αυτές είχαν να κάνουν με το ότι το ζευγάρι προσπάθησε να ξεφύγει από την αστυνομία και ότι ο Γιανγκ δεν είχε δίπλωμα.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνονται ο Γιανγκ και η Πίλγκριμ να είναι σταματημένοι και οι αστυνομικοί να τους τραβάνε έξω, ενώ τους σημαδεύουν και τους χτυπάνε με taser. Μάλιστα σε κάποια φάση σπάνε το τζάμι του οδηγού προκειμένου να σημαδεύουν με taser και να σύρουν έξω τον Γιανγκ. Στο τέλος διακρίνονται να έχουν πέσει πάνω του για να τον συλλάβουν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet