Αυστραλία: Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας από «υπερσύγχρονο κράτος»
REUTERS/Kacper Pempel
Κόσμος

Αυστραλία: Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας από «υπερσύγχρονο κράτος»

Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας σε πολιτικούς, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/6 ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, τονίζοντας ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται ένα «υπερσύγχρονο κράτος».

Ο Σκοτ Μόρισον αποκάλυψε τις εκτεταμένες επιθέσεις σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα σήμερα, ενώ ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο «αυξάνεται σε συχνότητα και εύρος, είναι υπερσύγχρονη και έχει πολλές επιπτώσεις».

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει κατονομάσει ποια χώρα πιστεύει ότι είναι υπεύθυνη, πέραν του ότι πρόκειται για «κρατικό φορέα, με πολύ σημαντικές δυνατότητες».

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει σε μια συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με το αν ήταν η Κίνα ο συγκεκριμένος κρατικός φορέας, έπειτα  από μήνες εντάσεων στις διμερείς σχέσεις, μα και ειδικοί από τον χώρο της ασφάλειας δήλωσαν ότι το πιστεύουν και πως η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα ήταν οι μόνες χώρες που εμπίπτουν στην περιγραφή του Μόρισον.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικά στελέχη σημείωσαν ότι δεν υπήρξε σοβαρή απώλεια δεδομένων ούτε κινδύνευσαν προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian, BBC

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet